Ons genoegen

De laatste dinsdag van de maand –het is een principeafspraak- vergader ik met het bestuur van de Groningse klaverjasvereniging Ons genoegen. Ons Genoegen telt 4 leden die het allemaal tot bestuurslid hebben geschopt. De vereniging is opgericht in 1997. Je kon niet zomaar lid worden. We kenden een vrij zware vorm van ballotage. En klaverjassen met meer dan vier mensen gaat niet. Dus het ledenbestand is stabiel.

De vergaderingen gingen vroeger gepaard met een beetje eten, een beetje drinken, een beetje klaverjassen en veel praten over onze gezamenlijke werkgever, een groot ziekenhuis in het noorden van het land.

Inmiddels is iedereen uitgevlogen. Maar we blijven stug vergaderen. Veel gekaart wordt er niet meer. Het eten wordt belangrijker, de wijn wordt duurder en mijn trein gaat inmiddels al om 22.30 in plaats van 0.30. En de gesprekken nemen vaak een heel andere wending. Iemand gaat scheiden, iemand gaat trouwen, iemand gaat scheiden, iemand gaat weer samenleven en iemand vraagt zich af wat hij verder moet met z’n leven. Eigenlijk vrij voorspelbaar, dat wel.

 

Eén gedachte over “Ons genoegen”

  1. klink bes wel saai. eingelijk. zo te horen gaat de leeftijd aardig omhoog, dan komen er vanzelf plaatsje vrij. Toch. En wat dan…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: