Evalueren

Het blijft een moetje, evalueren. Je weet wel, dat laatste kwartiertje van de training. Het is klaar. Je bent moe. Gevoelsmatig heb je je jas al aan en ben je op weg naar huis. En dan moet er nog geëvalueerd worden. Het hoort erbij. Je wilt niet lullig doen dus allee, je gaat er nog even voor zitten. Als je pech hebt, krijg je een formulier met open vragen. Of erger nog, moet er gepraat worden.

Als kleine zelfstandige kan ik gelukkig m’n eigen gang gaan. En ik kan die zucht waarmee de evaluatieformulieren worden ingevuld goed voorstellen. Bij trainingen in eigen beheer volsta ik daarom tegenwoordig met de vraag ‘Heb je nog tips voor me?’ Mensen geven nu eenmaal liever tips dan dat ze beoordelen. Het beetje energie dat in de groep over is, richt je op iets positiefs. Veel dankbaarder.

Hoe kom ik hier op? Pure verbazing. Ik dacht namelijk dat mensen niet graag evalueren. Niet dus. Ik lees zojuist dat het kabinet-Rutte in de ogen van 60 % van de Nederlanders het niet zo goed heeft gedaan. Ons Mark regeert drie weken maar de resultaten vallen tegen… Ik heb het niet zo op ons Mark, ik heb het niet zo op zijn kabinet. Maar nu heb ik het ook niet zo op 60 % van de Nederlanders.

Ik ga steeds meer m’n eigen gang. Ik word steeds zelfstandiger. En voortaan begin ik met evalueren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: