beveiligings verbetering protocol

Visa mailde mij dat er met mijn onlinebankieren iets helemaal mis dreigt te gaan. Gelukkig hadden ze ook een ook een link bij gedaan. Als ik daarop klik, komt alles goed. Jammer was wel dat Visa nogal wat spelfouten had gemaakt in hun mail. Dus tja, dan klik ik niet.

De mail luidde:

Tijdens onze gebruikelijke beveiligings verbetering protocol, waar wij meerdere login poging fout tijdens het inloggen op uw online bank rekening genomen. Wij hebben geloofd dat iemand anders dan u probeert toegang tot uw account, om veiligheids redenen we tijdelijk hebben opgeschort uw account en uw toegang tot online bankieren beperkt is. Wij verzoeken u om de paar minuten uw account bijwerken, dit niet zal leiden tot account vergrendeld.

De mail laat mooi een belangrijk verschil zien tussen de Nederlandsse spellingsregels en de Engelse. In het Nederlands schrijven we samenstellingen aan elkaar. In het Engels niet. Wij schrijven bijvoorbeeld ‘beveiligingsverbeteringprotocol’ en ‘log-in-poging’ of zelfs ‘loginpoging’ maar het liefst natuurlijk ‘inlogpoging’. En ook ‘veiligheidsredenen’ en ‘onlinebankieren’.

Pas als de leesbaarheid in de knel komt, plaatsen we een streepje. Een koppelstreepje noem je dat, om aan te geven dat de woorden bij elkaar horen. Dus ‘centraleverwarmingsketelreparatie’ kan misschien nog maar ‘centraleverwarmingsreparatiefactuuroverzicht’ wordt moeilijker. Een print van zo’n overzicht is een ‘centraleverwarmingsreparatiefactuuroverzichtenprint’. Plaats zelf een streepje.

2 gedachten over “beveiligings verbetering protocol”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: