Stress

De Albert Heijn in Appingedam  is verhuisd. Een verhuizing schijnt een van de meest stressvolle ervaringen in een mensenleven te zijn. Ik weet niet of er onderzoek gedaan is naar de impact van de verhuizing van je eigenste supermarkt. Maar geloof mij: wij Groningers hebben het niet zo op verandering. De stress die zich gisterenmiddag van ons meester maken, dreunt ongetwijfeld nog lang door in de Eemsdelta.

Het was ook wel wat veel van het goede. De oude AH zat rechts van de inrit. De nieuwe links. Vervolgens bleken de winkelkarren tegenwoordig aan de ketting te liggen. We moesten eerst binnen een muntje halen. Daarna bleek dat de AH eigenlijk wil dat we onze boodschappen voortaan zelf  inchecken in onze winkelwagen. Daar pas ik voor. Maar veel van mijn collega’s niet. Die staan dus met een hun onbekend apparaat in een hun onbekende winkel hun onbekende handelingen uit te voeren. Iedereen zocht alles, niemand vond iets.

En om de feestvreugde compleet te maken had AH een meneer ingehuurd die met een accordeon in de armen en een trommel op de rug door de winkel trok en Hollandse hits van vroeger speelde. ‘Jan Plezier’ las ik op de trommel. Uit Stadskanaal.

Eén gedachte over “Stress”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: