Betere e-mails

Volgende week verzorg ik voor een groep cursisten een extra ingelaste aanvullende minitraining over het schrijven van e-mails. We hebbenmaar 3 uur dus ik verklap de inhoud van de les maar vast: houd rekening met de context, wees duidelijk, wees vriendelijk en beperk je tot de zaak.

Om die training voor te bereiden vroeg ik deelnemers mij een aantal van een hun zakelijke e-mails toe te sturen. Een mail viel me op door het royale gebruik van het hulpwerkwoord ‘zullen’.

Ik kreeg haar mail terwijl ik midden in een heel andere klus zat waarvoor ik al een paar uur had geworsteld met Joomla, een schitterend en gratis programma om websites mee te bouwen en te onderhouden. Maar wat ik ook probeerde, ik kreeg mijn nieuwe tekst niet online. Dus dan is zo’n e-mail een cadeautje. Kun je even je gedachten verzetten. Even iets anders. Zodra ik haar mail gelezen had, mailde ik terug. ‘Bedankt voor je mail. Ik ga ermee aan de slag. Jij kunt alvast tellen hoe vaak je het werkwoord ‘zullen’ gebruikte in je mail. Met vriendelijke groet, Wout Sorgdrager’

Practice what you preach, kent u die uitdrukking?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.