Collega’s

Ik ken een hoofd Samenleving. Ik zit samen met hem in het bestuur van Ons Genoegen. Toen hij over de functie vertelde had ik even niet opgelet (de vergadering was nog niet geopend) en zo kon het zijn dat ik dacht dat hij een grapje maakte. Eerlijk is eerlijk, hij zat wat op te scheppen tegenover een gezamenlijke kennis op wie hij graag wat indruk maakt. De best geklede man van Groningen tegenover het blondste stuk van de stad. Zoiets.

Maar het was geen grapje. Het bleek om hem te gaan. Hij is het: hoofd Samenleving in een middelgrote provinciestad. Toen ik begreep dat het echt was, hoorde ik mezelf zeggen: ‘Dat wil ik ook.’ Het floepte er zomaar uit. Want eigenlijk zoek ik een vaste baan. En hoofd Samenleving lijkt me wel wat. Ik heb allerlei functies door mijn hoofd laten gaan. Ik dacht aan hoofd Verkeer, hoofd Weiland, hoofd Gezondheid, hoofd Nu of hoofd Ooit maar hoofd Samenleving is zo all-inclusive, daar kan geen functie tegenop.

Ik zie u denken ‘Een vaste baan?’ Dat moet ik wel nuanceren. Ik denk zelf aan hoofd Samenleving Leermens. Zo’n middelgrote provinciestad telt ongeveer 30.000 inwoners. Leermens telt een kleine 300 inwoners. Ik ben een ambitieus mens maar ken mijn grenzen. En die houden wel op zo rond Leermens. Desnoods neem ik Eenumerhoogte er nog bij.

Dát ik een vaste baan wil, dank ik aan Joke die mij gisteren behoedde voor een acute opname. Joke is een oud-collega van mij. Omdat mijn oud-werkgever toch niet zonder mij blijkt te kunnen, schrijf ik nu voor diezelfde oud-werkgever een nieuwsbrief. En dat moet in Joomla, een programma om websites mee te maken. Gisterenochtend belde ik vanuit het kantoortje in Leermens met het grote kantoor in Stad. Ik mocht van Joke wel langskomen. En zo kwam het dat we zij aan zij als echte collega’s een nieuwsbrief het licht lieten zien. Trots en moe, na uren ploeteren en klikken en slepen en onder begeleiding van krachttermen als ‘Het is toch niet te filmen.’

Mijn voormalige werkgever kan niet zonder mij, ik kan niet zonder mijn oud-collega. Als ik eenmaal hoofd Samenleving ben, vraag ik Joke als hoofd Joomla. Dan kan ik het weer wat rustiger aan doen.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s