Lekker weg in eigen land

‘Dames en heren. Arriva heet u welkom in de trein van Groningen naar Delfzijl. Deze trein zal …’ De mevrouw van Arriva articuleert dui-de-lijk. Heel dui-de-lijk. Vooral mijn Lop-per-sum’ moet het ontgelden. Ze beklemtoont de tweede lettergreep alsof daar een belangrijk misverstand over kan ontstaan. ‘Nee, niet ‘Lop-par-sum’ maar ‘Lop-per-sum.’ En daarna maant ze mij om toch vooral aan mijn bagage te denken. Ten slotte heeft ze nog een tip: ‘Reist u met een OV-chipkaart?’ ….  Ze houdt haar luisteraars graag even in spanning. ‘Vergeet dan niet om UIT te chec-ken.’ Dat is een moeilijk woord en daarom articuleert ze dat nog net wat duidelijker.

Nee, dan de mevrouw die de trein van Utrecht naar Rhenen in goede banen leidt. Zij zegt bij vertrek: ‘Dames en heren … ‘ ‘GOEDEMORGEN.’ Daar schrik ik dan altijd even van. Het is ook nooit goed.

Eén gedachte over “Lekker weg in eigen land”

  1. Ga vooral een keer met de tram of de bus in Den Haag, pardon: ‘s-Gravenhage rondrijden. Daar hoor je de stem van de koningin! Ze meldt keer op keer dat “de walgende halte” in aantocht is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.