Ria Valk

Mijn wekkerradio en ik liggen wat overhoop met elkaar. ‘Wat wil je dan horen?’ verzucht mijn voorheen onvolprezen wekmachien. En dus probeerde hij het vandaag met de schitterende regel: ‘…drink je tomatensap in plaats van bier.’ Ik geloof niet dat het Radio 1 was, dat op stond. Ik wist niet hoe snel hij uit moest. Moet ik een nieuwe kopen?

Waarschijnlijk ligt het niet aan mijn wekkertje. De wereld is de laatste weken steeds wat te vroeg voor mij. Ik weet, ze noemen dat verschijnsel ‘herfst’ maar ergens heeft iemand een foutje gemaakt. De duisternis is dit jaar echt vroeger. Om 7 uur ’s morgens is het nog donker. Om 7 uur ’s avonds wordt het al donker. Dat klopt niet.

Ik googelde die ene regel van vanmorgen even. Hij blijkt afkomstig uit een liedje van Ria Valk: ‘Je bent niet hip’. Voor wie het weten wil, het refrein eindigt met de regels ‘Je hebt een baan waarvan je zegt, hij is niet goed en hij is niet slecht
/ Maar jij bent lief en reuzentrouw, jij hoort bij mij en ik bij jou’. (Deelneemsters van de cursus van afgelopen vrijdag: ik citeer de site songtekst.nl. Het is natuurlijk ‘reuzetrouw’)

Ria Valk heeft gelijk. Ik realiseer me dat ik eigenlijk best tevreden was met de manier waarop ik tot voor kort wakker werd gemaakt: gewoon, een vriendelijke ruis, afkomstig uit het niets, op weg naar het niets. Wakker worden met Ria Valk of met het menselijk tekort? Ik kies toch voor het laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: