Nestdrang

Ze zijn weer bezig bij de krakers.

U leest hier een blije buurman. Toen wij in Leermens kwamen wonen stond ons huis leeg maar ook het huis waar nu de krakers wonen. Een beeldschoon huis dat eigendom is of was van een mevrouw die, zo ging het verhaal, in Den Haag woonde en daar dement was. In haar werkzame jaren verzamelde ze huizen. Haar collectie strekte zich uit over de hele provincie. Maar de familie leefde in onmin en de boedelverdeling is nooit lekker gelopen. Het resultaat: overal lege panden. Alles hear say, voor de goede orde.

Nadat het een aantal jaren leegstond werd het gekraakt. Krakers kwamen, krakers gingen, krakers kwamen, krakers gingen. Steeds meer oude auto’s, steeds weer nieuwe gezichten. Maar feit is: dankzij al die krakers staat het huis nog. Zij stookten het warm en hielden de elementen buiten. Maar het leek een ongelijke strijd. Om zo’n oude, grote Groningse boerderij te onderhouden is geld nodig. Of heel veel tijd, geduld en kunde. En in elk geval de ijzeren wil om te settelen en te nestelen.

Nu wordt er weer volop geschuurd en geschilderd. In dit verband: mijn huisje staat weer strak in de lak. Ik ben er klaar voor.

Eén gedachte over “Nestdrang”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: