Slecht nieuws

Ik vind het heel vervelend dat juist ik degene moet zijn die u het slechte nieuws moet vertellen. Het is niet anders. Ik wil er niet om heen draaien, hoezeer het u ook zal schokken. Ga even zitten, zorg voor een kopje warme thee met veel suiker en regel vast nazorg. Hier komt-ie: de Elfstedentocht gaat vast wel een keer door maar nu nog even niet. Zo, het hoge woord is eruit.

Slecht nieuws brengen is nooit makkelijk. Slecht nieuws in een brief of in een e-mail of desnoods in een blog vertellen is nog veel moeilijker. Val in elk geval niet met de deur in huis. Had ik al eens geblogd over die ambtenaar die in de betreftregel schreef: ‘Uw aanvraag voor een … afgewezen’? Overigens deed Voorzitter dat gisteren wel. U zag wat daar van kwam: een heel land ontdaan.

U wilt nu weten hoe het wel moet. Maar ik heb alweer slecht nieuws. Het is half twaalf ’s avonds als ik dit stukje schrijf. Morgen moet ik vroeg in Stad in vergadering bijeen. En ja, ik weet het, dan had ik beter moeten plannen. Het klopt, ik wist al twee weken dat ik die vergadering had. Sorry hoor, gaan we nu zo beginnen? Dat vind ik nou weer zo jammer, dat zo’n vervelend nieuwtje dan zo moet eindigen.

Leermster Toertocht 2012
Laat ik het goedmaken: zaterdag gaat de Leermster Toertocht wel door. IJsvereniging Nooitgedacht vraagt ons beleefd om de auto’s niet langs de weg te parkeren en zaterdag geen grote dingen te laten bezorgen. Er is dus meer dan voldoende ruimte. Wel komen want de Leermster Toertocht is al 15 jaar niet meer verreden. Die wilt u niet missen.

Naschrift donderdag 9 februari, 15.30 uur: De tocht gaat zeker door. Er was even wat onzekerheid omdat Leermens niet op het ijs van Appingedam mag. Maar IJsvereniging Nooitgedacht heet niet voor niets Nooitgedacht en vond een slimme oplossing.  Dus slijp de ijzers, zorg voor voldoende koolhydraten en komt allen!  Overigens: de kosten bedragen 8 euro. U vindt (als het goed is) wat later op de avond van 9 februari op de website van Leermens alle info. 

Hier de link naar Schaatsen.nl: Leermster Toertocht 2012

11 gedachten over “Slecht nieuws”

 1. weet je zeker dat hij doorgaat?
  ik las op rtvnoord dat de marathon van appingedam ook gereden wordt, en die schijnt stukken van de leermstertoertocht te overlappen… weet jij daar wat vanaf?
  gr Yvon

  1. Ha Yvon, het is nu donderdag 9 februari, 11.20 uur: het bestuur zit nu op het gemeentehuis van Loppersum om de vergunning aan te passen. Appingedam ligt inderdaad dwars. Leermens mag niet “op het ijs van Appingedam”. Maar we zijn erg optimistisch: ijsvereniging Nooitgedacht uit Leermens is niet voor 1 gat te vangen. Houd de berichten op RTV Noord in de gaten zou ik zeggen.

   1. ja ik heb hem inderdaad geschaatst, het was heeeerlijk. Ben erg blij dat ik mee heb gedaan. De taxi was ook prima geregeld! mijn complimenten. Sommige stukjes ijs waren wat minder, vooral onder bruggetjes, maar ach een stukje kruipen is ook geen probleem, vind ik wel weer charme hebben 🙂 ben nu wel benieuwd naar de medaille, heb ik hier thuis ook nog bewijs dat ik mee heb gedaan 😀 (zijn er overigens nog foto;s te vinden van de tocht?)
    gr yvon

  1. ik las overigens dat op een deel van de route voor vervoer in gezorgd ivm het ‘ijs van appingedam’?
   wat moet ik me daar bij voorstellen..moeten we een stukje met de bus oid?

   1. Er staan 8 bussen (!) klaar om je even (paar honderd meter) langs het centrum van Appingedam te brengen. Met busbedrijf is afgesproken dat je je kunt de schaatsen aan kunt houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: