Predestinatie

Sinds op woensdagavond 7 december 2011 Ajax uit de Champions League werd geknikkerd doordat Olympique Lyon met 1 – 7 van Dinamo Zagreb won, bekijk ik voetbal anders. Echt, geloof mij. Het is doorgestoken kaart. De afgelopen dagen zagen we volop bewijzen van mijn theorie. Zoals de keeper van PSV over de bal heen dook en eerder deze week zijn collega bij AZ een bal door de benen liet lopen (of omgekeerd), zoals sommige kansen gemist worden, zoals penalty’s gemist of gestopt worden, echt dat is geen toeval.

Waarschijnlijk wordt zo rond april ergens in Zeist een scenario voor het komende seizoen opgesteld. Dat sturen ze ter goedkeuring naar de UEFA en daar in Nyon (Zwitserland) schrijven ze vervolgens het scenario voor de Europese wedstrijden. Een belletje hier, een etentje daar en dan is het seizoen 2012 – 2013 beklonken.

Sinds ik deze paradigmaverschuiving heb meegemaakt, bekijk ik voetbal anders. Voetbal is ineens van een sport kunst geworden. Pure kunst. Theater. Drama. Komedie. Plotseling wordt een bal op de lat een knappe prestatie en zo’n bal door de benen een knap staaltje improvisatievermogen. Overigens is het spel daarmee niet minder geworden. Je wordt alleen benieuwd wie de regisseur is.

Probeer het eens. Bekijk een wedstrijd in de volle overtuiging dat het geënsceneerd is. Je weet niet wat je ziet.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s