Dommel

Nieuws. 59 procent van de Nederlanders vindt het een goede zaak dat de informateurs vrijdag een bezoek aan koningin Beatrix hebben gebracht om haar bij te praten over de procedures van de kabinetsformatie. Meer nieuws. 43 procent vindt dat de koningin vanaf het begin bij de formatie betrokken had moeten zijn. Nog meer nieuws. In de peiling van zondag gaat de VVD er ten opzichte van die van vorige week 1 zetel op achteruit. Maurice de Hond volgt ons op de voet, hijgend, de tong uit de mond, amechtig piepend: ‘Wat vindt u, wat vindt u?’

En dat dat nieuws is. En dat dat door het ANP verspreid wordt.

Zelf heb ik ook nieuws. De zon verdween gisteren iets na vieren achter de beuken rond de kerk. Ik weet, dat gebeurde dit voorjaar ook al eens, en vorig jaar en vorig voorjaar, maar vandaag gebeurde het nog niet eerder. De grote herfstasters bloeien nog wat na. In de grote border vergelen bladeren, verroden bladeren, en bloeit hier en daar een plant haar tweede bloei. De zomer hangt nog in het spinrag tussen de walnoot en de beukenhaag. De spin wacht.

Ik zit in mijn tuinstoel. Een wesp houdt me gezelschap. Ik denk dat zijn vriendjes al aan de grote dommel zijn begonnen. Waarschijnlijk verveelt hij zich een beetje. Zo’n eindeloze slome lome zondagmiddag, niks om handen. Niks meer te doen. De eitjes zijn gelegd en bevrucht. Nu is het wachten op wat komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: