Pot en ketel

Gisteren schreef ik een belerend stukje over een twitterende ambtenaar. Nu lees ik dat GroenLinks een nieuw interim-bestuur heeft. Het bestuur telt 6 personen. Interim-voorzitter is Eduard van Zuijlen, burgemeester van Menterwolde. Jawel, in Groningen. De Volkskrant onthulde vandaag een van de selectiecriteria voor dit bestuur: je mocht je niet in het gedoe van GroenLinks gemengd hebben of je er publiekelijk over hebben uitgelaten, bijvoorbeeld via Twitter. In de hele partij waren er toen precies 6 personen over.

Want ja, ik heb me ook wel eens publiekelijk uitgelaten over GroenLinks. Vandaar dat ik hier zit en Eduard daar. Dat is wel jammer. Ik herinner mij dat Henk Bleker ooit als interim partijvoorzitter in de landelijke politiek begon en uitgroeide tot staatssecretaris. Hoe is het eigenlijk met Henk Bleker?

Terug naar Eduard van Zuijlen. Ik was benieuwd naar wat hij dan wél twitterde. Nou, dit dus bijvoorbeeld:

‘Op weg naar Zwolle voor bijeenkomst over e-overheid. Accent op innovaties mbt digitale veiligheid. Diginotar, weet u nog?’

Zijn volgende tweet luidde:

‘Kom v bijeenkomst die niet ging over dat waarover hij zou gaan. En hij was tòch (juist??) heel boeiend en inspirerend.’

Nee, daar val je je ook geen buil aan.

Maar nu mijn gebroddel met Twitter. Ik maakte er de afgelopen dagen een potje van. Ik trek het boetekleed aan en steek dan in één beweging ook maar de hand in eigen boezem. Excuses aan al diegenen die mijn tweets lezen. De tweet over de theedoek sloeg op de kickboxer die iemand heeft geslagen. De tweet over de tweet die niet klopte is nooit verzonden. En de tweet over Sibculo is simpel: ik ging naar Sibculo en dacht, dat is leuk, dat willen mijn lezers weten. Dat viel tegen: het riep vooral vragen op. Tijd voor retraite. Ik neem een weekje herfstvakantie. Graag tot later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: