Nu u

Maria, mijn kleine nichtje, zit de hele dag ten huize van mijn broer te msn’en of illegaal gedownloade films te kijken. Mijn broer heeft een bloeiend verhuisbedrijf dat wekelijks zo’n vijftien gezinnen verhuist. Hij maakt zich wat zorgen over al dat gecomputer. Hij heeft Maria beloofd dat als ze een week niet computert, iPadt en laptopt hij haar met haar hele klas op een dagje zeilen trakteert. Heus, verzekerde hij haar, als je aan de lijzijde van de boot blijft, is het goed te doen. Ik hoorde dit niet van hem maar van haar: per Skype. Nou maar hopen dat ze haar geheim goed heeft bewaard.

Al dat gecomputer is wat vreemd want ze zit op zo’n school waar ze de leerlingen doodgooien met creativiteit en samenwerken en groepsdynamica. Inderdaad, een school die werk volgens de principes van Maria Montessori. Op deze montessorischool zitten 150 leerlingen. Niet veel maar groot genoeg om aan de nieuwe criteria van staatssecretaris Sander te voldoen.

En klein genoeg om samen naar het voetbal te gaan. Met de hele school gingen ze naar Nederland – Roemenië. Wat een uitje! Woorden schoten tekort. De supporters waren allemaal in het oranje gekleed. Enkele hadden zelfs oranje haar. Iemand had een oranje korset over zijn wollen trui. Ik ben allergisch voor wol maar als ik dat hoor krijg ik het benauwd in mijn acryl trui. Het uitstapje was echt een ad-hocbeslissing van de nieuwe directeur. Er waren 50 vrijkaartjes. Die laat je niet liggen.

En nu allemaal naar de maandag-, dinsdag- en woensdagtest van beterspellen.nl. Ja, niveau 3 F. En nee, niet spieken. Ik had in totaal 3 fouten waarvan 3 vandaag. Nu u.

2 gedachten over “Nu u”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: