Wolken en water

Onze tour d’Holland bracht ons dit weekend via Nijmegen, Veenendaal, Zwolle, Midlaren en Stad weer thuis, veilig en knus achter de luiken. In Zwolle zagen we het ruimteschip dat op het museum De Fundatie geland is. Dat is erg mooi en dus willen veel mensen het zien. Lieve bestuurders van dit land, even tussen haakjes. Wilt u van uw stad weer iets maken waar mensen uit alle provinciën naar toe komen om geld uit te geven en te genieten, bouw een mooi museum en doe er leuke dingen mee. Dat is wat de mensen willen. Zwolle op zondagmiddag heeft de toerist niet zo heel veel te bieden. Toch was het er druk. We kwamen allemaal voor de Fundatie.

Daar hangt namelijk een schilderij waar je echt even een traantje bij mag wegpinken: Wolken en water. Het is een klein schilderij (90 bij 60?) op een -pardon le mot – lullige plek met een enorm lelijk bordje ernaast maar dat kan allemaal niet schelen. Het is echt een van de mooiste schilderijen dat ik in levende lijve ontmoette.

Mijn vrouw is geen typeje dat zich snel achterover laten vallen van pure vervoering en dus vroeg ze ietwat beschroomd: wat vind je hier dan zo mooi aan? In zekere zin is dat een relevante vraag. Maar ook een riskante. Want wat gebeurt er als ik geen antwoord heb? Is het dan plots niet mooi meer?

Ik – man – had natuurlijk een antwoord. Ik bespaar u dat. Geloof mij nou maar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: