Gezocht: barneveldsters

Deze zoveelste derde dinsdag in september belooft voor de zelfstandigen zonder personeel die geen 313,5 uur in een maand à 250 euro ex btw kunnen declareren een gure, barre winter in te luiden. 313,5 uur declareerde meneer Raimond Nicodem over de maand augustus. Ik bal mijn vuisten …

en tel de maanden. Oh, augustus telt dan ook maar liefst 31 dagen. Die Nicodem is niet te benijden. Tien uur per dag werken, 31 dagen achterelkaar, in een periode dat u en ik opgewekt over Franse landweggetjes wandelden of heerlijk lagen te luieren in de Griekse zon of een prachtig boek zaten te lezen in de tuin of in de Dolomieten bergwandelden … al die tijd zat Nicodem achter zijn bureautje. Hij moet af en toe jaloers naar buiten hebben gekeken, een beetje zoals je vroeger naar buiten keek in de klas en je gedachten afdwaalden. Daar buiten speelden kindertjes die je niet kenden. Zij hoefden nog niet naar school. Maar dan vermant Raimond zich. Humanitas moet weer op de rails.

Inmiddels is Raimond weer beschikbaar begrijp ik. Even heb ik overwogen om hem in te huren om ook mijn onderneming weer op de rails te krijgen. De korting op de zelfstandigenaftrek kost mij een maand werk. Ik weet dat een echte ondernemer moet investeren. Ik heb besloten te investeren in het kippenhok. Ik huurde mijn zoon in om het hok weer marterbestendig te maken en investeer in vijf lieve leggende barneveldsters.

Het houthok ligt vol, ik heb zo’n 15 bomen rond mijn huis, 100 potten jam in de kelder, 30 rode bieten en 100 preien in de tuin en een doos Hooghoudt in de kast. Als mijn kippen straks af en toe een ei leggen, overleef ik Ruttes aanpak van de crisis wel. Zaterdag begint de herfst. Kom maar op.

O ja, wie heeft er vier of vijf lieve (bijna) leggende, het liefst dubbelgezoomde zwarte barneveldsters voor me?

4 gedachten over “Gezocht: barneveldsters”

  1. Is een interimmer ook niet een soort scharrelkip? Maar wat is er met de vorige kippen gebeurd, of is dit uitbreiding? (BTW: de accijns op je doos Hooghoudt gaat ook nog met 5,75 procent omhoog: dat is alvast binnen!)

    1. Gelieve 1 onderwerp per reactie. Dit wordt natuurlijk een rommeltje. Ja, een interimmer is een soort scharrelkip. We hadden 3 kippen en die zijn vorig jaar jammerlijk omgekomen door toedoen van een roofdier. We verdenken de marters. Dus dit is een vervangingsproject. Btw schrijven we met kleine letters en ik moet gewoon als de wiedeweerga nog een doos kopen want dan word ik rijk als ik drink. Onze kippen lopen veel buiten. Ik denk dat alle interimmers wel scharrelkippen zijn maar ik hoop dat niet alle scharrelkippen ook interimmes zijn. Want danmoet ik wel heel veel Hooghoudt gaar drinken om mijn kippen te betalen.

  2. Met je doos Hooghoudt help jij ons de winter door ik help jou daarom graag aan eieren. Vijf Wyandotte krielen (is gewoon groot formaat ei) zwart wit gezoomd gratis op te halen. Zijn bijna aan de leg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: