Heel Holland blogt

Gisteren feliciteerde WordPress mij: het blijkt dat ik inmiddels drie jaar lang iedere werkdag een blogje blog op het wereldwijde internet. Dat is geweldig en iets om apetrots op te zijn maar al dat geblog is natuurlijk ergens ook een beetje sneue hobby van iemand die geen ander podium heeft. Nou ben ik geen geval apart. Wie een beetje zijn best doet kan dagelijks honderden verschillende blogjes lezen – allemaal minstens even sprankelend, boeiend, grappig, interessant en wetenswaardig.

U kent misschien het tv-programma ‘Heel Holland bakt’. Ik niet, maar dat weerhoudt mij er niet van er een mening over te hebben. Ik hoor uit betrouwbare bron dat het heel aardig is.  Dus ik dacht: is er geen markt voor Heel Holland blogt®? Stelt u zich dat programma even voor. Een aantal BN’ers zit achter een tafel. Gordon begint bij voorbaat te schateren. René van der Gijp doet maar mee. Bram Moszkowicz zit te bellen. De rol van Ali B moet nog ingevuld worden. Een blogger komt op. De voorzitter van de jury spreekt de blogger bemoedigend toe. Misschien zou Frans Bauer die rol op zich kunnen nemen. De blogger begint en als het een van de juryleden verveelt, gaat er een rood lampje knipperen. Bij twee rode lampjes gaat er ook een sirene loeien en bij een derde lampje komt er een bak met kledderspul over de kandidaat. Zo’n programmaformat hoeft niet heel origineel te zijn om er een succes van te maken.

Moet u eens opletten hoeveel kandidaten zich aanmelden. Overigens laat het concept zich makkelijk vertalen naar een programma met de titel Heel Holland doet maar wat®. Zelfde jury, zelfde opzet.

Overigens: ik doe het niet voor het geld, opdrachten of eeuwige roem. Ik doe het voor de fun en voor de discipline. En voor de waardering van een select gezelschap fijnproevers. Iedere like, iedere hit, iedere retweet, iedere reactie: ik koester ze. Dank u wel.

9 gedachten over “Heel Holland blogt”

  1. Heeft de Volkskrant op de achterkant niet een soortgelijk item eens per week? Hierin wordt een door lezers ingezonden column door de redactie beoordeeld (en vaak al ver voor het einde afgekapt).

  2. Wout. Ook gefeliciteerd. Je stuk is mij uit het hart gegrepen. Fun&Discipline. Dat is wat je uitstraalt en wat weer afstraalt op mij (en vast nog vele anderen). Ik hoop dat WordPress je nog vaak zal mogen feliciteren. (Blogger.com doet daar niet aan dus ik ben wel licht-jaloers dat ik mijzelf moest feliciteren)

    Voor mensen als jij zou er een programma kunnen komen als: Heel Holland Denkt Buiten De Hokjes® – Heel Holland Legt Onverwachte Verbanden® of Heel Holland wordt blij van Wout®

    Dat is waar jij goed in bent en waar je mee zou winnen. Geen rode maar groene lampjes – geen portie kledderspul maar eeuwige roem. Dank !

    1. Gelukkig dan maar dat ik mijn blogverjaardag vier. Nee, Fred, ik lees niet altijd alles. Ik moet er nu maar mee voor de dag komen. Maar ik ben een man met een baan en klanten en een vrouw die een schoon huis verwacht en een lekkere maaltijd op haar bord als ze thuiskomt. Als ik het zo bij elkaar is het een wonder dat ik überhaupt nog iets kan lezen of schrijven! Jouw verjaardagblog is overigens wel een heel sterke. Door de Volkskrant maar ook door je verhaal over het waarom. Jij stopt veel meer emoties in je teksten dan ik. Aard van de beestjes, denk ik. Groeten uit Leerms. PS Je weet dat Freek mijn kleine zoon is?

  3. Rustig door gaan Wout, volgens mij ben je nog lang niet ‘uitgeschreven’.. Ik blijf genieten. Overigens: de header van het Grunneger Laand c.q. Leermens is ook mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.