Niet-rationele processen

Ik ontkom er niet aan. Het nieuws van vandaag is kennelijk dat het gewoon wordt dat vrouwen meer verdienen dan hun echtgenoot of geregistreerd partner van het mannelijk geslacht. De Volkskrant opent ermee. Het is overigens een aanname. Een boeiende aanname.

De redenering luidt namelijk: bij steeds meer jonge stellen is zij beter opgeleid dan hij. Die trend zet zich door. Dat onderwijssucces betaalt zich vervolgens uit in hun carrière. En – en nu komt het – dat vertaalt zich dus ook in meer loon. Niet alleen in de aanvang van hun loopbaan maar ook op termijn.

Dan kent men de man nog niet.

Overigens. Is het toeval dat op pagina 3 de stichting Bedrijfskunde juist vandaag een van hun fameuze advertenties plaatst? Ik citeer uit de inleiding:

Management leergang van niet-rationele en disfunctionele processen in organisaties

In organisaties ontstaat bij leidinggevenden een steeds groter besef van de beperkingen van de strikt rationele benadering van organisatievraagstukken. Deze, voor Nederland unieke leergang (…) is er op gericht om leidinggevenden juist in deze processen inzicht te geven.

Ik prijs me overigens al jaren erg gelukkig met een beter opgeleide, meer verdienende echtgenote. Ik zorg thuis voor de niet-rationele processen. Iemand moet het doen. En echt. Het went.

Lees het Volkskrantartikel

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s