Man achter topvrouw

Toen we terugkwamen van vakantie trof mijn vrouw in de badkamer een dode muis op de vloer. Ze sprong niet op een stoel, ze slaakte geen gil van betekenis en ze viel niet flauw. Wat wil je, mijn vrouw is een topvrouw.

Toch was er even sprake van een crisis. Het eerste wat er dan door je heen gaat is natuurlijk: wat zou Peter Rehwinkel doen? Ik besloot echter de hand op de knip te houden en  pakte de stoffer en blik. Het werd ook tijd mijn rol weer te nemen. Mijn vrouw had me naar Italië gereden en weer terug, mijn vrouw had achteloos tientallen voortreffelijke hotels, B&B’s en restaurants geboekt. Ik kroop achter mijn vrouw vandaan en stond er weer: man achter topvrouw.

olifant achter blokJe ziet ons namelijk niet altijd maar we zijn er wel degelijk. We blijken een soort van gilde te zijn: mannen achter topvrouwen. In ruil voor het klaarmaken van een broodtrommel voor tussen de middag zitten we in Singapore aan het zwembad, spelen we gitaar of pakken we nog een studie op. Ik wist het niet. Dat soort dingen mag ik allemaal niet van mijn vrouw.

Kent u dat werk van Duchamps? Olifant achter blok? Je ziet een blok, je ziet een olifant, je ziet een olifant achter een blok.

Lees het artikel in de NRC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: