Wandelen door Middag-Humsterland Westerkwartier

Qua beslissen zijn wij eigenlijk onovertrefbaar. Qua voorbereiding ook. We waren zondag vroeg opgestaan. De e-tickets voor de Late Rembrandt lagen op tafel, alsmede de krant, de Vrij Nederland, de puzzel nog een keer extra gekopieerd, The Fixer en Montauk, twee koffiebekers, een gevuld koffiekannetje, de goedkope treinkaartjes van het Kruidvat, een boterham voor onderweg, de koptelefoon en  iPad met daarop de Rembrandt-app voor de broodnodige voorbereiding en natuurlijk een EHBO-koffer en 20 euro baar geld. De trein van kwart voor tien naar Amsterdam wachtte in Groningen op ons, we hoorden in Leermens de stoomketel  ongeduldig fluiten.

Kerk van Ezinge (overgenomen van de site van RTV Noord)
Kerk van Ezinge (overgenomen van de site van RTV Noord)

En buiten was het prachtig weer. We voelden getweeën iets in de schoenen zinken. Was het moed? Was het onze moed? Zes uur in de trein. Da’s lang op misschien wel de mooiste dag van het jaar.

De toog van café Hammingh in Garnwerd
De toog van café Hammingh in Garnwerd

Zo gebeurde het dat we een uur later de auto parkeerde bij de molen Joeswert in Feerwerd (open van vrijdagmiddag 13.00 – 17.00 tot en met zaterdagmiddag 13.00 – 17.00 uur) en bij Jaap even dat ene plasje deden waarna we een rondje Groningen op zijn mooist liepen. Via Ezinge, de Allersmaborg, Garnwerd en koffie, borrel en uitsmijter bij Hammingh, over het Reitdiep richting Wetsinge en weer over het Reitdiep via het Aduarderdiep terug naar de molen.

Akkoord. Het beeft hier wat maar wat is Groningen mooi. Rembrandt hangt er nog wel even. Toch?

Voor de routebeschrijving + kaart zie de link onderaan dit stukje
Voor de routebeschrijving + kaart zie de link onderaan dit stukje

Bekijk hier de route Middag Humsterland Westerkwartier

Bekijk hier de Late Rembrandt in het Rijksmuseum

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

6 gedachten over “Wandelen door Middag-Humsterland Westerkwartier”

    1. Precies. Maar. Te veel flexibiliteit neigt naar besluiteloosheid en dan heb je niks. Die kaartjes zijn niet gebruikt geworden. Jammer maar het was ook wel een last-minute-shot om Van Gaal te parafraseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s