Inspiratie

Het Lopster gemeentebestuur nodigde mij als tennisbons uit voor een inspiratieavond afgelopen woensdag. Mijn zoon moest die avond ook in Loppersum zijn en vroeg of wij thuis zijn bedje nog een keer konden spreiden. Mijn vrouw reageerde bevestigend “maar”, schreef ze, “papa heeft ’s avonds wel een vergadering.” Een koude douche.

Heb ik een keer iets bijzonders en dan wordt dat, nog voor aanvang, zo afgeserveerd. Maar ik moet toegeven, een inspiratieavond lijkt erg veel op een gewone bijeenkomst. Je luistert 5 kwartier naar praatjes en gaat vervolgens 2 x 25 minuten in een groepje uiteen waarna in het plenaire gedeelte in 5 minuten enkele conclusies worden gedeeld. Dan ga je naar huis.

Dat ik de dag erop toch bovenmatig geïnspireerd was, dank ik dan ook – sorry wethouder –  niet aan het Lopster gemeentebestuur maar aan de collegaatjes van Tekstnet. Wij bleken gisteren namelijk zomaar nietsvermoedend een inspiratiemiddag georganiseerd te hebben. Maar dan zónder de inleidende praatjes.

Het ging over schrijftrainen en coachen van mensen die moeite hebben met het schrijven van zakelijke teksten. Hoe doe je dat? Natuurlijk zijn er allerlei leerzame trainingen over trainen en coachen. Maar het is ook gewoon erg leerzaam om van elkaar te horen hoe je dat aanpakt.

Dat hebben we elkaar verteld. Er was geen spreker. Er was geen energizer. Er was geen coach. Er stonden vier grote tafels. Er waren heerlijke brownies. En vooral: er waren veel leuke mensen die hun kennis en inzichten wilden delen. Inspirerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: