Vlees

jager

‘Beter door het geweer dan door het verkeer’. Nee, dit is niet de belangrijkste kandidaat voor de slechtste slogan van het jaar. Dit is het motto van de campagne waarmee de jagersbond in Zeeland de bestuurderen ervan wil overtuigen dat er in een bepaald duingebied te veel reeën en damherten zijn. Dat is zielig want als gevolg van overbevolking komen veel dieren om in het verkeer. Ik hoorde het eergisteren op Radio 1. Gelukkig had de jagersbond ook een oplossing.

Schieten.

Niet omdat dat leuk is. Niet omdat de mannen graag in alle vroegte met hun glimmende spullen door de vrije natuur struinen. Niet omdat het heerlijk vlees is. Nee, ze hebben een hekel aan vlees, ze bleven veel liever wat langer in bed liggen en die spullen, weet u wel wat dat allemaal kost? Nee, niets van dat alles. Ze doen het uit dierenliefde. Het woord ‘hypocrisie’ schiet me te binnen.

In Pauw zag ik Wouke van Scherrenburg met een mening over vlees. Ze vertelde over een bevriende kok die samen met Wouke naar een koe in de wei gaat kijken. De kok klopt en betast het levende beest in de wei en vertelt aan Wouke enthousiast wat ze er allemaal van gaat maken. ‘Dat is ook liefde’ zegt Van Scherrenburg.

Het woord ‘hypocrisie’ schiet me te binnen.

4 gedachten over “Vlees”

  1. Niet iedereen is vegatarier. Vergeef me dat ik op mijn pc geen trema kan vinden om op de e te plaatsen; het komt misschien wel omdat ik te druk ben met vlees.

    1. Ik weet het. Was dat maar zo. Maar wat ik vooral wil zeggen is dat ik het schijnheilig vind om te doen alsof je begaan bent met het dier en tegelijkertijd het beest op te jagen en overhoop te schieten. Het woord ‘plezierjacht’ drukt dat precies uit. Jagen voor de lol. En naar een koe kijken en denken aan het stukje vlees is in mijn vegetariërsogen al helemaal verwerpelijk. Ik kan op de Mac heel eenvoudig een trema maken. Vegetariërs boffen wat dat betreft kennelijk.

  2. Wel vlees eten en net doen alsof het niet van een levend dier afkomstig is en dan dieren slachten heel zielig vinden. Dat is net zo hypocriet als Amerikanen die onze Zwarte Piet een oor aannaaien en zelf onschuldige Afro-Amerikanen doodschieten.

  3. O zeker, wie vlees eet hoort zich te realiseren dat het echt een levend dier was dat om jouw honger te stillen geslacht is. Of de Amerikanen die onze Zwarte Piet-cultus verfoeilijken ook de Amerikanen die Afro-Amerikanen vermoorden, dat weet ik niet zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: