Keihard werken aan een nieuwe grap

Tekstnet wijzigt haar koers. De nadruk komt minder te liggen op het aan de mens brengen van Tekstnet als keurmerk voor gewoon goede – misschien wel de beste – tekstschrijvers. De nadruk komt te liggen op permanente professionalisering. Met andere woorden: we gaan meer investeren in onszelf en minder in de opdrachtgever.

Toen ik met dat nieuws thuiskwam moest ik mijn aandeelhouder op de bank nog wel even overtuigen van de meerwaarde van dat voornemen. De markt is wat slap, hier in het noorden, en juist dan ga je minder investeren in reclame en meer in jezelf? De aarzeling is voorstelbaar. Wie op een dag als gisteren de lange reeks van opgewekte twitterfoto’s van borrelende en blije tekstprofessionals voorbij ziet komen, kan bij ‘investeren in onszelf’ een verkeerde indruk krijgen.

Toch is die koerswijziging goed. Niet omdat de oude koers slecht was, maar omdat de wereld verandert. Ik ken geen enkele opdrachtgever meer die zich ervan bewust is dat hij of zij met mij een goedgekeurde, gecertificeerde tekstschrijver in huis heeft gehaald. Boeit niet.

Bovendien: een clown die per advertentie laat weten dat hij grappig is, is niet heel geloofwaardig. Niet die clown moet dat zeggen, zijn publiek moet dat zeggen. En dat betekent vooral dat die clown voortdurend keihard moet werken aan de volgende nieuwe grap.

Dus dat gaan we doen: voortdurend keihard werken aan die nieuwe grap. En daar mag bij gelachen worden.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

4 gedachten over “Keihard werken aan een nieuwe grap”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s