Marmaduk gered

marmaduk
Mevrouw Paard heeft vannacht een veulentje gekregen. Fijn natuurlijk maar de boer zit lelijk in de knoei. Mevrouw Paard trekt ja immers altijd de melkwagen. Hoe moet de melk nu rondgebracht worden? Jan en Marmaduk reiken de helpende hand.

Ik heb het grootste respect voor de schepping, daar is over nagedacht, en het zit gewoon goed in elkaar, ik kan niet anders zeggen. U voelt een “maartje” naken en dat klopt. Toen het grootcomité zich boog over de winter-voorjaar-transitie was het waarschijnlijk kwart voor vijf, tijd voor de borrel en de bitterballen en een korte toiletretraite. Hoe het ook zij, men lette niet op. De combinatie voorjaar – nieuw leven – opruimwoede – stof – pollen – hooikoorts is een ernstige fout of zo u wilt, een grove nalatigheid.

Kom me niet met suggesties voor pilletjes. Ik slik al en het werkt best wel een beetje maar er zijn momenten dat het me echt even teveel wordt. Snotterend – zakdoeken in beide mouwen – kom ik dan al opruimend in soort weg-weg-weg-cadans en een paar van m’n oude kinderboeken ontsprongen die dans niet. Gaan mijn kinderen Marmaduk nog lezen? Mijn kleinkinderen? Precies. En het is tijd voor minder, minder.

En zo vond ik vanmorgen Marmaduk in de doos. Het slachtoffer van de hooikoorts. Ik heb hem gered. Het gaat weer een beetje beter met hem. Hij was wel geschrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: