Garnalenkroketjes

HOLLANDSE-GARNALEN-KROKETJES-1600x1045We zaten in het café en filosofeerden over een vervroegde uittreding. Drie mannen van middelbare leeftijd. Hamvraag: hoeveel heb je nodig? Dat doen mannen van middelbare leeftijd. De een zou het net redden met 3000 euro. De ander wellicht met 2000. Ik hield me op de vlakte. Terwijl we de lopende hypotheken bespraken, bestelden we nog een Grimbergen en garnalenkroketjes. Arnold Grunberg schreef vandaag: ‘Hoeveel welvaart heeft de burger nodig om bereid te zijn die te delen?’ Ik heb het antwoord: dat begint bij een bedrag tussen 2000 en 3000 euro. Per maand.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “Garnalenkroketjes”

  1. De cijfers zijn wat gedateerd, maar geven toch een goed beeld hoe hoog de netto bedragen voor gepensioneerden in België zijn.

    Begin 2013 kreeg een gepensioneerde van de privé sector (werknemers en zelfstandigen) gemiddeld 1025 euro per maand. Een werknemer 1040, een zelfstandige 992. Een man 1154, een vrouw 907, een weduwe 936. Een Vlaamse gepensioneerde 1107, een Waalse 1073, een Brusselse 1053. Een gepensioneerde van de overheid mocht zich verheugen op gemiddeld 2.119 euro. Frappante cijfers, maar zonder serieuze betekenis. Omdat het gemiddelden zijn.

    Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.1927121

    1. Wat je krijgt is niet per se wat je nodig hebt. In Nederland krijgt iemand vanaf zijn pensionering (nu – ik meen – 66, het gaat naar 67) ongeveer 900 euro. Iets meer als je alleen leeft, iets minder als je samenwoont. Dat is een basisbedrag. Daar bovenop krijg je een uitkering uit je pensioenfonds. Dat is afhankelijk van wat je verdiende en wat dus spaarde. Veel werknemers zitten namelijk verplicht in zo’n fonds en dragen verplicht af. Zelfstandig onbdernemes moeten hun eigen pensioen regelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s