Een complimentje

Het Noorden kreeg gisteren een complimentje. Jawel!

Het Noorden was eergisteren een dagje stuurloos: alle bestuurders lobbyden in Den Haag. Niet om onze Regering geld af te troggelen. Nee, om onze Regering te vragen of ze de regeltjes wat willen versoepelen zodat wij groot kunnen worden als energieproeftuin.

Persoonlijk heb ik het niet zo op het pushen van onze provincie als motor voor schone energie. Het zou er zomaar op neer kunnen komen dat we het land en onze daken hier vol zetten met windmolens en zonnepanelen. Of dat we gaan proberen om in die grote proeftuin nog wat extra gaten te boren om het CO2 op te slaan. Ik ben geen optimist in die dingen.

Maar dat complimentje … Ik citeer ons Dagblad:

De drie provincies vragen nadrukkelijk niet om geld. Ze hebben geleerd, prees VVD-Kamerlid Arno Rutte. Hij benoemt het Calimero-gedrag uit het verleden. “Het Noorden is hier in Den Haag te vaak gekomen om dingen te halen en te vragen.”

Het begon zo fijn. Beetje nudgen: complimentje, we hebben geleerd! En dan dat Haagse tikje op de vingers: we komen te vaak in Den Haag om iets te vragen. Geld bijvoorbeeld. Ons Dagblad stelt geen vragen bij deze quote. Laat ik dat dan ook maar niet doen.

Overigens: in Follow the money verscheen onlangs een goed overzichtsartikel over die schade-afhandeling. En hoe Groningers ronduit vern… Sorry, dat Calimero-gedrag is toch wel erg hardnekkig.

Nieuwsgierig? Lees het artikel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: