Proefboringen bij Schiermonnikoog

Dit stond in de krant vanochtend:Proefboring

Het is echt waar. Het staat er. Waarom aardgas, wilt u weten? Daar heeft de afdeling Communicatie het volgende op gevonden:

Nederland werkt aan duurzame, veilige en betrouwbare energie tegen een zo laag mogelijke prijs. Op weg naar zo’n duurzame energiehuishouding hebben we aardgas als schoonste fossiele brandstof nodig. Zolang Nederland aardgas nodig heeft, draagt veilige gaswinning tegen maatschappelijk aanvaardbare kosten in Nederland bij onze onafhankelijkheid op het gebied van energievoorziening.

En dus moeten we beslist een flinke boorinstallatie bij Schier zetten. Je weet namelijk maar nooit. Misschien zit er nog wat in die bodem. Een restje dat we er nog kunnen uitwringen. Je zult maar een beetje gas laten zitten. Zonde. Dan zijn we een dief van onze eigen portemonnee. Dan worden we nooit onafhankelijk qua energie.

Want dat is het ultieme doel.

Uit de lobby-site Aardgas in Nederland begrijp ik dat we ongeveer de helft van ons gas exporteren. Daar kan Kamp niets aan doen: langlopende contracten. Zijn handen zijn gebonden. De minister kón bovendien niet anders dan de vergunning verlenen: de aanvrager had aan alle eisen voldaan. Zijn handen zijn gebonden.

Maar geloof maar dat hij de staatsportemonnee open houdt.

Teken de petitie tegen dit onzalig plan

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s