Geldermalsen zwicht niet

De gemeenteraad van Geldermalsen heeft uitgesproken dat zij geen AZC wil in Geldermalsen. Daarentegen is de gemeenteraad bereid om buurgemeentes bij te staan middels ambtelijke ondersteuning. De woordvoerder op het NOS-journaal wees het woord ‘gezwicht’ af. En hij bestreed ook het denkbeeld dat daarmee Geldermalsen asielzoekers in de kou laat staan: ‘Wij nemen onze verantwoordelijkheid naar de burgers.’

Ik citeer Nu.nl:

De gemeente zegt de afgelopen maanden met bewoners te hebben gesproken over de komst van een azc. “Op basis van al deze meningen, en de veel verwoorde zorgen over de politieke situaties, is de overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Geldermalsen van mening dat er geen draagvlak is voor grootschalige opvang. Een azc in onze gemeente, ook in kleinere vorm, is voor ons geen optie.”

En zo wint het gesundes Volksempfinden. Ik citeer Wikipedia:

In de opvattingen van de nazi’s werd gesundes Volksempfinden verheven tot rechtsbron in het strafrecht, die als het uitkwam de wet kon derogeren, terzijde kon stellen. Wel of niet strafbaar was niet langer wat de wetgever strafbaar had gesteld, doch wat volgens de (niet-gedefinieerde) gezonde opvattingen van het volk wel of niet strafbaar zou behoren te zijn.

 

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s