Kansen in code

donkere wolken boven leermens
Leermens, zondagochtend 26 juni 2016

Over kansen is het lastig communiceren.

We hadden gisteren code geel, hier in het hoge Noorden. Spannend, denk je dan. Dat viel mee. We moesten de stad in (heet dat elders ook zo: ‘de stad in gaan’, als je ‘winkelen’ bedoelt?) en als we moeten dan moeten we. We keken elkaar diep in de ogen, gunden ons huisje nog een laatste blik en vertrokken.

Wat is code geel? Ik zocht het even op. Code geel moet ons aanzetten tot alertheid. Er bestaat een kans van minstens 60 procent op een lokale onweersbui met lokaal één of meer van de volgende verschijnselen: windstoten (> 60km per uur) of lokaal veel neerslag (>30 mm in 1 uur) of hagel (tot 2 cm).

Eenmaal in Stad bleek het er uitgestorven. Ze wilden ja code geel ja. Er waren eigenlijk maar een knalletjes: hier en daar ontplofte op Twitter iemand over zoveel onvermogen bij het KNMI.

Over kansen op geluk is het veel makkelijker communiceren.

Als een loterij ons probeert te verleiden tot het kopen van ons lot goochelen ze niet met kansen. Welnee. In de Google-resultaten bij ‘staatsloterij’ staat bovenaan: Staatsloterij – elke maand € 10.000, 30 jaar lang.

Op Twitter is het inzake deze uitspraak tot nu toe vrij stil.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s