Oh Suzie

suzie

Suzie zit op de vensterbank. Buiten gebeurt weinig. In elk geval beduidend minder dan bij haar thuis, in Stad. Ze is de kat van het juist getrouwde stel dat nu op vakantie gaat. Het jonge bruidspaar liet haar bij opa en oma achter. Ze mocht niet mee.

Wij hebben tot ongeveer 1997 een kat gehad. Sarah. Een eigenzinnig beestje dat een keiharde koppeling legde tussen zeuren en voeding. Als regel kreeg ze ’s morgens wat blikvoer en zo tegen zes uur ’s middags. Sarah ontdekte dat als ze maar vroeg genoeg begon met klagend mauwen, tegen het schreeuwen aan, die tijden wel eens wat vervroegd konden worden. En zo kon het gebeuren dat ze tegen een uur of drie al begon te drenzen.

Ik was gisteren bij AH en maakte mee hoe een evident te dik jongetje van een jaar of 8 hetzelfde deed. Alleen kreeg hij geen blikvoer maar een grote softijs. Het was half een ’s middags. Hoe vroeg zal hij begonnen zijn?

Gaat Suzie die truc nog leren? Vast niet. Het jonge echtpaar lijkt mij aanzienlijk consequenter en steviger dan wij in die tijd waren.

Over de trouwerij kan ik kort zijn. Die was geweldig. En dat zonder stukjes of speeches!

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s