Achterblijvers

De_Eendracht_Appingedam-2016

Zie hier de Eendracht in het nu. De laatste kartonfabriek van Appingedam. Een ruïne, een bouwval, een achterblijver uit de tijd ‘Toen’. Een stukje voorland.

De Eendracht was de laatste kartonfabriek in Appingedam en is alweer jaren dicht. De fabriek werd een ruïne. De gemeente zit er misschien mee in de maag, ik vind het wel mooi. Op een afstandje.

Waarom eigenlijk? Wat is er mooi aan een ruïne? Misschien is het hoe een gebouw natuur wordt. Of hoe natuur uiteindelijk overwint. Misschien zien we ons voorland. De mensheid is verdwenen, wat achterbleef zijn stenen. Nu nog netjes op elkaar gestapeld, maar allengs wint de klimop, de brandnetel, de es, de beuk. Ieder gebouw is een bouwval in wording. Iedere bouwval wordt natuur.

De sonde Juno bevindt zich momenteel pal bij Jupiter, een planeet die het net niet tot ster heeft geschopt. Hij staat op een dikke 700 miljoen kilometer van de aarde. Het is allemaal zo relatief. Juno komt niet meer terug. Hij gaat het grote onbekende verkennen en legt daarbij het loodje. Echt. Achterblijvers boffen.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s