Het optimaalste plekje

 

1E740C92-FBEC-45A5-9E18-7479ACC6670A
De bron bij Massufret

We kochten gisteren twee (2!) lekkere dingen bij de bakker in Villefort. Toen we ze wilden opeten, ’s avonds na ons geïmproviseerde diner van brood en wijn, bleken ze te groot voor twee vijftigers in de groei. De schuimige kruimige met amandelschaafsel omhulde banketstaaf (wie echt wil lezen over gebak, leze Willem Brakman) zonder banket aten we op. Het stuk linzertorte op z’n Frans moest overblijven. Dat ging mee op de wandeling.

Na een uur of twee waren we er aan toe. We zochten een plekje. Een perfect plekje. Mijn vrouw omschreef het ideale plekje als een plekje met schaduw en uitzicht over de bergwand aan de overkant. Ik ging voor een plekje met schaduw en zitgelegenheid, boomstammen bijvoorbeeld, of een muurtje. Bij Massufret dronken we water uit de bron. Het dorpje was verlaten. Hier moesten we ons ding eten. Toen kwam er een mevrouw langs die haar honden uitliet. We gingen verder.

We vonden plekjes met schaduw en uitzicht. We vonden plekjes met uitzicht en zitmogelijkheid. Met schaduw en zitmogelijkheid. Met uitzicht en schaduw. Maar het ideale plekje vonden we niet.

Het werd een ding.

We besloten te gaan voor het optimale plekje.

Dat hielp niet. Het ene plekje was nog optimaler dan het andere plekje. Ondertussen brandde de linzertorte in mijn rugzak. We settelden voor het zo goed als optimaalste plekje en zetten ons op een schuine berm, in de schaduw met ietwat uitzicht. Het lekkere ding was heerlijk.

Meestal ligt dan 50 meter verderop het ideale plekje. Gelukkig bleek dat nu niet het geval. Onze keuze voor het optimaalste bleek een goede.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s