De arrogantie van de macht

b88359579z-1_20161108170406_000gvjd7uam-1-0

In het restaurant van het museum zit een Amerikaans echtpaar naast ons. Ze zien er moe uit; we krijgen niet echt hoogte van hun state of mind. Ze vallen stil. Er is oogcontact. Mijn vrouw vraagt voorzichtig hoe het met ze gaat – je weet maar nooit. De vrouw begint te huilen. Het zijn geen vreugdetranen.

In Groningen heeft de gemeente een groot gebouw aan de Grote Markt knalroze geschilderd. En dat terwijl een galerie even verderop een boete kreeg omdat de eigenaresse de pui een vrolijk kleurtje had gegeven zonder toestemming van de welstandscommissie.

Dit zegt de stadsbouwmeester in het Dagblad:

Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen is degene die met een paar andere oordeelt over welstand in de stad. Hij zegt dat de welstand niks van het roze verven hoeft te vinden ,,Omdat dit tijdelijk is’’, zegt hij. Het pand gaat volgend voorjaar tegen de vlakte. ,,Was dat niet het geval, dan had dit niet gemogen.’’

,,Zie het als een mooie manier van een pand dichtspijkeren, voordat het plat gaat.’’ Dat de schilderbeurt vragen oproept, zegt de stadsbouwmeester wel te begrijpen. ,,Aan de andere kant denk ik dat dit een glimlach moet opleveren. Deze week worden eindelijk de nieuwe bouwplannen voor het hoekpand gepresenteerd. Vanaf volgende week hebben we het alleen nog daarover.’’

Het is precies die arrogantie die Trump in zijn zadel hielp en die arme vrouw in tranen deed uitbarsten.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s