De gevestigde orde is verslagen

staalarbeider-vs

Op de televisie barstte een fabrieksarbeider in snikken uit. Gelukstranen. Hij stond bij het hek van een staalfabriek die gesloten was. Hij was niet gehoord en nu wel.

Boze blanke Amerikanen is niets menselijks vreemd. Als ze moeten kiezen tussen een goede goedkope auto of een minder goede dure auto kiezen ze de goede goedkope auto. Als daardoor de fabrieken in Amerika moeten sluiten gaan ze bij het hek staan en zich beklagen over hun regering, over de gevestigde orde. Dat die er niets aan doet. Ze hebben nog nooit gestemd. Maar nu zijn ze gaan stemmen. Eindelijk hebben ze van zich laten horen en verantwoordelijkheid genomen. De gevestigde orde is omver geworpen.

Waarmee de nieuwe orde de gevestigde is. Ze noemen het ook wel democratie.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “De gevestigde orde is verslagen”

  1. Ik kan je volgen, en ben het deels met je eens. Voor mij is democratie echter maar een mogelijkheid voor de kiezer om een keuze te maken tussen het beleid bestendigen of te verwerpen. Dat laatste is nu in de VS gebeurd. Politiek bewind is naar mijn mening een cyclus, links, rechts, rood, groen, oranje of blauw, ze passeren allemaal wel eens in het parlement of aan de macht. Toch is dit systeem te verkiezen boven bv. het totalitair regime in Noord-Korea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s