En nu

 

img_1854
De kerk was vol. Het leek wel Kerstmis.

Een beetje katterig komen we thuis. We waren het allemaal erg eens, daar in de kerk van Loppersum.Toen in 2012 duidelijk werd dat je niet ongestraft al dat gas kunt blijven oppompen, heeft Kamp toestemming gegeven (of opgeroepen?) om nog gauw even de productie op te voeren tot meer dan 50 miljard kuub zodat de reductie in het jaar erna meteen heel serieus klonk. De overheid en de NAM hebben Groningen behandeld als een wingewest. Ze hebben de bodem onder onze huizen leeggezogen en keren ons nu als echte VOC-erfgenamen eenvoudigweg de rug toe.

img_1872
Jan Mulder maakt zich klaar.

Jan Mulder sprak het kerkvolk toe. Hij riep ons op om in opstand te komen. Hij riep ons op om Moorlag en de andere regenten van de PvdA de laan uit te sturen en eindelijk te kiezen voor een partij die niet papt en nathoudt. Die echt kiest voor duurzame energie. Hij bepleitte de vrijstaat Groningen en verklaarde zich meteen bereid de allereerste president te worden.

Mulder for president.

Toen we thuis kwamen hoorden we hem opnieuw praten. Nu in de garage. De cd ‘Rondje Holland’ die hij met De Ex maakte, staat daar al jaren permanent op om de marters weg te houden. Mulder doet ’t uitstekend. Al jaren geen martersporen meer gezien. Ik bedoel, wie dat kan, kan ook president van de vrijstaat Groningen worden.

Maar zo is het niet gegaan. We dronken een glas. We deden een plas. En alles bleef zoals het was. Dat Freek afsloot met een bewerking van Ede Staals  ‘Het het nog nooit zo donker west, of ’t wordt altied wel weer licht’ hielp niet zo. Hij noemde het een strijdlied. Het klonk als berusting.

Op de actiesite Laat Groningen niet zakken leest u meer.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s