Hitchcock in Leermens

schermafbeelding-2017-02-09-om-09-11-49

Je ziet een man met een pistool. Je ziet iemand wegrennen. Je hoort een ontploffing. Je denkt er het jouwe van. Je bedenkt zelf het verhaal dat de gebeurtenissen met elkaar in verband brengt. Het is een wetmatigheid waar filmers hun voordeel mee doen. Hitchcock laat het in een paar shots zien.

Ik las onlangs een interview met Sylvia Witteman, stukjesschrijfster voor de Volkskrant. Ze vertelde wat ze deed als ze geen inspiratie had. Dan ging ze de straat op.

Een gouden tip.

Er kwam juist een auto voorbij met een mij onbekend nummerbord. De containers die al bijna 2 jaar ons dorpsplein ontsieren staan er nog. Het weiland naast ons huis is nog steeds een met zand, puin en steenslag verharde parkeerplaats voor bouwvakkers van het toch alweer twee maanden geleden opgeleverde gerenoveerde dorpshuis. In de ijsbaankantine brandde licht. Er ligt geen ijs. De kerkklok luidde. Er kwam wéér een auto langs. Gelukkig nu wel met een mij bekend nummerbord. Het was gruwelijk koud en de wind was onaangenaam. De kliko’s waren leeg.

Ik ging maar weer naar binnen. Ik zag geen verband. Misschien kan Witteman er nog wat mee. En anders Hitchcock.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “Hitchcock in Leermens”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s