Lekker

schermafbeelding-2017-02-13-om-16-47-48

Kai , de jongeman die ons bedient, heeft  zich duidelijk voorgenomen om in iedere zin minimaal een keer het woord ‘Lekker’ of een afleiding daarvan te gebruiken. ‘Zal ik u vast wat lekkers inschenken?’ vraagt hij als we zitten. En als hij de kaart brengt, vertelt hij dat we daar wat lekkers uit kunnen kiezen en dat er op de muur ook nog wat lekkers hangt. Als hij onze bestelling komt opnemen vraagt hij: ‘Heeft u iets lekkers kunnen vinden?’ om direct daarna terug te komen met ‘alvast wat lekkers’ voor vooraf. ‘Is het lekker?’ vraagt hij op zijn tijd.

‘Het is lekker’ liet ik weten.

Het is horecataal. Ik was al dolgelukkig dat hij bij het opdienen ons niet warm toeknikte, de ogen heeft sloot en zei: ‘Geniet ervan’.

Ondertussen is vandaag mijn jongste zoon jarig. 26, dat u het maar weet. We vieren het met appeltaart en borrelnootjes. Hij is er niet. Hij moet werken. Ik hoop dat ze daar in het verre Almelo wel voor hem hebben gezongen!

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

4 gedachten over “Lekker”

  1. Nog gefeliciteerd! En ach, in Almelo is altijd wat te doen, een (niet het! waarschuwt Finkers) stoplicht springt op rood, een stoplicht springt op groen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s