Een tuin in het niks

7971278
Een rommelig erf, niet het erf in kwestie

Van een afstand oogde de boerderij totaal vervallen. Op het erf lagen tientallen autobanden, bedoeld om het plastic zeil over het kuilgras op haar plek te houden, kapotte machines, mest, kortom, een enorme zooi. Wat dichter bij het huis werd het er niet beter op. Ook het pand zelf was behoorlijk onderkomen.

Maar pal bij het huis, langs de weg, had iemand provisorisch een piepklein grasveldje aangelegd. Er was net genoeg ruimte voor 2 witte plastic tuinstoelen en in het midden een lege droogmolen. Eromheen een piepklein heggetje. Je kunt er een roman over schrijven. De moeder van de alleenstaande boer wie het allemaal boven het hoofd groeit, heeft behoefte aan een beetje groen, een beetje orde, iets wat klopt, en creëert midden in die zooi een eigen plekje. Een tuin in het niks.

Even later verdwaalden we. Bij het kruisbeeld, zo stond er in de routebeschrijving uit de vorige eeuw, moesten we het pad naar rechts nemen. Paden naar rechts waren er genoeg, alleen het kruisbeeld ontbrak. Dat iemand een kruisbeeld zou weghalen, hier, hartje Ardennen, dat wilde er bij ons niet in. Toch is het gebeurd. Je kunt er een roman over schrijven. Misschien heeft de moeder van de boer het wel gedaan. Of de boer zelf.

In arren moede verzonnen we onze eigen route. Die voerde ons weer langs de boerderij. Er was niemand. Ik checkte of het kruisbeeld in het tuintje stond. Nee. Ook de droogmolen was nog leeg. Goed beschouwd een avontuur van niks.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s