Boergeit en berenklauw

berenklauwen
De Pollux in Veenendaal

Het Dagblad meldde dat de boergeit moet worden ingezet om de berenklauw onder controle te krijgen. Ik moet ‘schuldig’ pleiten. Samen met m’n broer en zusjes. Maar we konden er niets aan doen en we wisten het ook niet en m’n ouders hadden ons moeten waarschuwen en verbieden maar zij wisten ook van niets.

1972. We waren dat jaar net uit Amsterdam naar Veenendaal verhuisd. We gingen op vakantie in Denemarken. Daar ontdekten wij een nieuwe plantensoort. Althans, hij was in Nederland onbekend. Met mijn flora zochten we hem op: een berenklauw! Je zag ze er veel en ze waren prachtig. Ondernemend als we waren staken we de laatste vakantiedag wat plantjes uit en namen wat zaaddozen mee. En die plantten we in ons minuscule stadstuintje aan de Pollux achter de compostbak en de zitkuil.

Man o man. Dat werd een groot succes daar in dat rijtje tuintjes. Wij verhuisden snel, van de andere Pollux-bewoners hebben we nooit meer wat vernomen.

Gepubliceerd door

Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s