Bommen Berend

Schermafbeelding 2017-08-28 om 09.10.36.png

Vreemd hoe dat gaat. Vroeger, toen ik nog in de Ommelanden woonde, had ik niets met Bommen Berend. Nu wel. Om half negen luidde er iets als een angelusklokje, waarschijnlijk om de kranslegging bij de buste van Rabenhaupt een officieel tintje te geven. Vanavond is er vuurwerk. En straks Freek de Jonge in het Academiegebouw. Nu, terwijl ik dit schrijf, dreunen enorme klokken over ons verstilde pleintje. Ze gaan los. Wacht, ze vinden nog een bel. Wie kan sneller? Een dirigent ontbreekt.

Of het is oorlog, of het is feest.

De grote klok blijft het langst luiden, hijgend, amechtig, plechtig. Na 10 minuten is het voorbij en scheurt de grasmaaier over het plantsoentje.

Misschien verklaart dit wel het succes van Bommen Berend: net nadat je weer met werken begon, ben je erg toe aan weer een vrije dag. Als Groningen op 28 september was ontzet, had er geen haan naar gekraaid.

Het programma

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “Bommen Berend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s