Schrijftip

Omdat deze tekstjes toch ook een soort dagboek zijn, of zo u wilt een reeks episodes uit de continuing story of Peyton Place, moet ik een enkele maal ook emmeren over gedoe. Laat dit die enkele keer zijn.

Walnoten zijn helemaal mijn ding. Ik beschouw de walnoten in onze tuin in Leermens als brokjes goud. Zulke prachtige noten die je zo maar van de boom in de schoot vallen. Iedere noot een cadeau. Dus toen vorige week bleek dat iemand zo vrij is geweest alle walnoten te rapen, was ik verbaasd. Verrast. Not amused.

En het past niet in mijn hoofd. Ik begrijp het gewoon niet. Tot mijn vrouw mij wees op het slot van een stukje dat ik een week of twee geleden schreef. Ik sloot dat af met te vertellen dat ik een tiental walnoten en 4 preien op straat had laten liggen. De laatste zin luidde: ‘Eenmaal echt thuis bleek de prei en haar noten nog in Leermens op de stoep te staan. Daar profiteren anderen nu van – hoop ik.’

Tja. Als je écht wilt, kun je daar een uitnodiging in lezen om niet alleen die 10 walnoten mee te nemen maar ook alle andere walnoten in de tuin. Zo’n 3000 vorig jaar.

Gisteren waren we weer in Leermens. De noten bleken opnieuw geraapt. Gelukkig maar, ik hou niet van verrassingen … nou doe ik het dus weer. Laat ik er een schrijftip van maken: grapjes in teksten, ze worden licht misverstaan. Zeker als de misverstaander er een flinke zak met noten aan overhoudt.

Nu nog een cliffhanger. Dat de bel gaat … en er iemand staat met twee grote vuilniszakken naast zich.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s