De juiste prikkel

Aap kwam in ons huis op de dag dat de jongste geboren werd. Aap was een cadeau. Aap was een knuffel. Een dag later kregen we hem opnieuw. We hadden dus twee exact dezelfde apen.

En het geschiedde dat aap de favoriete knuffel werd. Ideaal, zou je zeggen want één favoriete knuffel is reuze riskant. Maar er was maar een aap prikkelaap en het knaapje in kwestie wist onmiddellijk wanneer we hem de neppe in de armen duwde. Die werd hupsakee de wieg, de kinderwagen, de box of het bed uit gemieterd.

Het duurde een jaar of twee voor we in de gaten hadden wat prikkelaap tot prikkelaap maakte. Het bleek te gaan om een minuscuul residuutje van een plastic draadje waarmee de knuffel waarschijnlijk vastgeklonken had gezeten aan een label. Je kon er zo heerlijk met je vingertje langs.

Gisteren kwamen we de vader en moeder van mijn aanstaande kleinzoon tegen in Stad. We dronken samen een kopje koffie. Ze hadden een knuffel gekocht. Er zat nog zo’n klein plastic draadje aan. Je zag het zitten. Ik betwijfel of dit stuk plastic subtiel genoeg is om favoriete knuffel te worden. Dat luistert nauw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: