Onze verhuis

Een goede reden om een kerstboom te kopen is dat je hem op de dag van vandaag de deur uit kan doen. Maar we kochten geen kerstboom.

We haalden het huis in Leermens leeg, reden twee keer naar de stort, en brachten de rest in een grote bus naar Groningen. Daar brachten we alles naar zolder en vervolgens naar de schuur en uit de schuur brachten we van alles naar de hal waar het een paar dagen stond terwijl we spullen van de zolder haalden die we naar de schuur brachten om ze vervolgens via een dagje hal per bus naar de nieuwe woonstee van zoonlief in Antwerpen te brengen maar niet nadat we eerst in Utrecht stopten om daar nog extra spullen in de bus te doen waarna we uit Antwerpen met een vrijwel lege bus terugreden en achter adem ineen zegen, nog net op tijd voor het kampvuur dat de Martinikerkhofjes jaarlijks stiekem op oudjaarsavond stoken. Zo’n verhuis is geen kleinigheid.

Waarna we het oude huis stripten en schoonmaakten. En toen was het zover.

De zeesluizen gingen dicht. Coupures werden geplaatst. Extra dijkbewaking was geregeld. De brandweer stond paraat om omgewaaide bomen snel van de wegen te halen. Noodweer. Het was de dag van de dag van de overdracht. Het was de dag waarvan we wisten dat hij zou komen.

Het huis stond moederziel alleen hoog op de wierde van Leermens. Leeg. Klaar.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s