Een keurig huis

Eigenlijk hoort boven dit stukje een foto van onze bezemkast. Nu mét stofzuigerslangbeugel. Maar fotografeer maar eens een stofzuigerslangbeugel in een bezemkast.

Mijn moeders hart zou een sprongetje hebben gemaakt. Mijn moeder was netjes. Zo netjes dat een psychiater met wat wroeten er vast iets achter had gevonden. Maar waarschijnlijk had het alles te maken met de grootte van het gezin waar ze in opgroeide en de krapte van de woning waar dat gebeurde: 10 kinderen in een bovenwoning in Amsterdam.

Toen mijn moeder onze nieuwe houtkachel voor het eerst zag, verheugde ze zich vooral over het feit dat er ook een ruimte onder zat, voor de blokken hout. Ze naaide aan theedoeken altijd 2 lusjes. Zo zat je eigenlijk altijd meteen goed als je de theedoek wilde ophangen. U begrijpt: zij had ook een beugel voor de stofzuigerslang. En een stofdoekenzak. Die heb ik overigens nog niet.

Maar dus wel die beugel. Ik beschouw het een milestone, een betekenisvol stapje op weg naar volledige inhuizing. Bij de winkel sprak ik mijn twijfels uit over mijn vermogen om die beugel op te hangen : zo’n bezemkast is krap. De beugelverkoper maande me wat meer vertrouwen te hebben in mijn eigen klusvermogen. En inderdaad: die beugel smaakt naar meer. Nu nog de skibox, het imperiaal, de ladder en het keukentrapje ophangen, de snoeren aan de plinten bevestigen, 5 lampen monteren en het bijzettafeltje schuren en lakken en de installateur bellen om de spotjes te repareren die niet meer aan gaan sinds we de Campariflesjeslamp aan het lichtpunt bevestigden.

Maar dan is het zover.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s