Voetballes

Nu het zomer is geworden verandert ons kerkhofje gedurende het weekend (en dat begint op vrijdag) in een popuppicknickpartyplek en bruidsfotoshootspot. Zodra de zon zich moeizaam over het provinciehuis heeft gehesen, spreiden picknickers hun dekentjes en leggen zij zich op ons grasveld te ruste, en staat-ie eenmaal pront aan de hemel en boven de kerk, dan verdringen bruidspaartjes zich bij het veldje met hyacintjes om hier die ene foto te maken die nog 50 jaar op het dressoir staat.

Het is een drukte van belang. Maar het is rustige drukte. Op de een of andere manier bekruipt bezoekers hier een soortement sereniteit die waarschijnlijk nog afkomstig is uit het klooster dat hier ooit stond. Het is geen heksenketel, allerminst. Veel mensen pakken een boek en liggen te lezen. Anderen praten genoeglijk en weer anderen doen hun yoga.

En wij? We zetten ons stoeltje voor de deur, zetten een kopje koffie en zien het aan. Trots. Blij. Met plezier. Met enige verbazing ook wel. En als het te warm wordt, gaan we achter zitten. Dan vermaken we ons met al die mensen die met hun neus tegen ons raam zich vergapen aan onze inrichting.

En dan wordt het maandag.

En dan voelt het wat katterig. De autootjes van de gemeente rijden weliswaar af en aan maar de zooi blijft de zooi. Binnenkort komt Ronald Koeman hier voetballes geven. De koninklijke hoogheden zijn erbij.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s