Een kopje soep

Ooit deed ik op een zeer hete zomerdag (de luiken waren allemaal dicht) in mijn oudste kloffie de deur open. In mijn rechterhand een tas met lege flessen, bestemming glasbak. Ik stond oog in oog met een grote beveiliger. Willem-Alexander bezocht ons dorpshuis. Ik mocht wel even wachten. Sowieso kon ik nergens bij: het plein stond vol grote Audi’s, een ervan had AA erop.

Gisteren was het minder warm. De gordijnen waren open. Ik werd geallerteerd door een enorm geronk van motoren. Hell’s angels die hier een fittie kwamen regelen? 4 grote ronkende politiemotoren stonden pront te pralen bij twee grote dure auto’s. Buurman zat voor zijn huis, dus er was wat te doen. En jawel. Op een van de auto’s zag ik een nummerbord met AA. Beatrix at een kopje soep voorafgaand aan het Koningsdagconcert.

Er kwam een super Porsche aan. Nieuwe gasten ongetwijfeld. Hij wilde de mobiel ronkend en wel voor de ingang zetten om te profiteren van de haal-en-breng-service maar werd gemaand om door te rijden. ‘Ga daar achter maar ergens staan’ zag je een politieagent zeggen. Ze deden wat hun gezegd werd maar een domper was het vast. Al die egards, en niets daarvan voor hun.

Natuurlijk schrijf ik dit op om u te imponeren. Maar ook om mijn verbazing uit te spreken. Ik heb het niet zo op koningen en prinsessen. Ik vind het een raar fenomeen dat er in Nederland een familie is die dit land als het hunne beschouwt en dat we dat goed vinden. Maar je blijft toch staan kijken. Toen de hoogheid de soep op had en vertrok, zwaaide ik. Ze zwaaide terug.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s