Vrije natuur

Bovenstaande foto vond ik in de map ‘blogopzetjes’. Iedereen heeft wel zo’n map. Ideeën, oude verhalen die je kinderen niet meer willen horen, grappen die je niet nog een keer kan maken maar die je ook niet kwijt wilt, foto’s waar je wat mee kunt. Zo’n map die je kinderen ongeopend weg mogen gooien.

Volgens mij zien we hier Prattenburg, een stukje vrije natuur bij Veenendaal. Als dat klopt, maakte ik de foto zelf. Nu ik dit schrijf: het was toen we met broer en zusje en schoonzusje bij wijze van memento gingen wandelen, daags na de verjaardag van onze moeder, daags na de superstorm die Nederland begin januari teisterde.

Wat een bruut geweld. Zo’n enorme beuk radicaal en rücksichtslos uit elkaar gerukt.

Vroeger ruimde men dat op. Met kettingzagen en trucks en mannen met baarden. Nu laten we het over aan bacteriën, wormen en andere beestjes. Aan de vrije natuur. Die redt zich er wel mee.

 

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s