Man met kind

Je komt ze wel eens tegen: mannen van zekere leeftijd met een kinderwagen; je hoopt dat het kind in de wagen een kleinkind is maar je vermoedt dat het “tweede leg” is. Ja, ik realiseer me dat hier een oordeel in doorklinkt. En dat mij dat niet past. Maar toch.

Zou ik zo’n man zijn, vroeg ik me af tijdens mijn omzwervingen gisteren door de stad, zouden mensen dat ook van mij denken? Ik kreeg het antwoord in de tweedehandsspullenwinkel, ik zag ons in een grote spiegel. Het kon niet missen: daar stond een opa met een kleinkind.

Ik wist het helemaal zeker toen ik bovenstaande stoelen fotografeerde. Het leek me leuk om mijn vrouw een app’je te sturen en haar te vragen of ze ons hierin zag zitten of dat ik ze moest laten staan. Ik zag mezelf de foto maken, door de ogen van een andere klant. ‘Misschien vindt oma dit wel leuk. In plaats van de bank’ zei ik tegen Lasse. Hij deed lodderig een oogje half open en sliep verder.

Ik kocht wel een wipstoeltje. Kan in elk geval Lasse na het eten even met de benen omhoog.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s