Nu nog een plaatje

‘Leuk is dat, zitten wij er mee.’ De ambulancebroeder legde de telefoon neer en overlegde met zijn collega. Hij draaide een ander nummer. Ditmaal had hij beet. ‘Oké, dan zijn we er over 5 minuten.’

Ik was in Amersfoort voor de Tekstnet-workshop over Beelddenken met Wim Honders. Ja, zo’n komma mis je pas als hij er niet staat. Ik had 3 droge boterhammen bij me, nam geen koffie mee noch in de trein en kon de Amershof met geen mogelijkheid vinden, en dat terwijl ik er regelmatig kom. Eenmaal binnen wist ik het al wel: ik had niet moeten gaan. Maar Tekstnet-workshops zijn nu eenmaal zo leuk en leerzaam en zo schaars, wat hogerop in het land. Maar tegen beter in vertrekken is niet handig.

Na een uurtje gaf ik het op en sloomde terug naar het station. De trein van 14.35 had ik net gemist. Even zitten. Lekker. Een kwartiertje deed ik niets. Toen ging het erg mis, geloof ik. De lamlendigheid van de ochtend had plaatsgemaakt voor een full blown buikgriep. Waarschijnlijk heb ik erg overgegeven, wel zeker viel ik flauw. De trein van 15.05 heb ik niet zien vertrekken. Wel stond het vol rondom me. Uniformen wilden weten wat voor dag het was. ‘Wout, wat voor dag is het?’ De vraag boeide me niet echt. Integendeel. Ik ontdekte dat ik erg vies was en diep ongelukkig. Ik liet me op het bankje leggen en vertrok in de geest. Nu slapen. Ik nam de volgende trein wel.

Maar als een oude opa op het perron op een bankje overgeeft en flauwvalt is dat een dingetje. 112 was gebeld en even later werd ik richting een brancard begeleid. Daar leerden we wat precies projectielbraken is. Lieve heer, ik heb waarschijnlijk veel mensen heel vies gemaakt en ik kon er niets aan doen.

Awel. De spoedeisende hulp was vol. Dit kon ook best een gevalletje hart zijn, redeneerden ambulancebroeders en zo belandde ik op de hartbewaking in het Meander Ziekenhuis. Het goede nieuws: mijn hart en alles wat daarmee te maken heeft is kerngezond. Slecht nieuws is er eigenlijk niet. Misschien dat ik die workshop heb gemist en dus geen idee heb wat voor plaatje hierbij past. We doen het maar een keer zonder.

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “Nu nog een plaatje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s