Belevingsvlucht

Er vloog gisteravond en vannacht een belevingsvlucht over ons land. Ik begrijp dat de initiatiefnemer voor deze vlucht het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat was. Dankzij die vlucht kunnen bewoners zelf beleven dat het met de geluidsoverlast van extra vliegtuigen op Lelystad wel meevalt. Ooit zette ik op een rij welke communicatiemiddelen je als afdeling ‘Communicatie’ kunt inzetten. Een belevingsvlucht staat daar nog niet bij. Hij kan nog mooi tussen ‘Beleidsplan’ en ‘Beurs’.

Alles voor uitbreiding van het vliegverkeer. Schiphol als motor van onze economie, ik blijf het wonderlijk vinden.

Als Schiphol werkelijk de motor van onze economie is, moeten we ons ernstig achter de oren krabben. Dat zou betekenen dat onze economie afhankelijk is van een motor die zó vervuilend is en voor zó veel overlast zorgt dat hij in ieder centrum van iedere middelgrote stad in Europa onmiddellijk verboden zou zijn. Zo’n economie willen we toch niet?

Auteur: Wout Sorgdrager

Tekstschrijver en schrijftrainer in Groningen en wijde omgeving. Mijn onderwerpen: gezondheidszorg, onderwijs, volkshuisvesting, personeel & organisatie. De not-for-profit-sector. Traint en coacht professionals.

2 gedachten over “Belevingsvlucht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s